post by admin | | Closed

Modellflygning

modellflygplan_151749656Modellflygning, eller RC-flyg (remote controlled) som det även kallas, är en hobby som många flygentusiaster har hittat sig till. Detta handlar dock inte bara om själva flygandet utan även byggande, motorerna och elektroniken som får allt att fungera. Somliga föredrar att verkligen då in på djupet medan andra helst av allt köper färdiga plan och bara ägnar sig åt flygandet.

Det bästa sättet att komma in i denna hobby är att helt enkelt söka sig till närmaste modellflygförening och följa med någon gång när medlemmarna ger sig ut för att flyga. En del föreningar kan dessutom ha kurser i både byggandet och flygandet man kan ta om man är intresserad. Utan tillgång till klubb blir det så klart lite svårare då man behöver ta reda på mycket på egen hand.

Det finns ett antal hobbybutiker som säljer RC-flyg idag och medan de kommer i ett antal olika prisklasser får man nog vara beredd på att lägga ut en slant om man vill ha något bra. Ett tips är då att titta på efter relevanta butiker på sajter som Rabattsök där man förhoppningsvis kan hitta sätt att dra ned kostnaden något.

För att verkligen flyga planen krävs det ju att man har en radiostyrning. Här kommer man behöva lära sig en del tekniska aspekter för att verkligen bemästra denna hobby. Igen så är det ju bra om man får någon som hjälper en i detta skede och kan visa en hur man bäst går till väga för att undvika olyckor. Ingen vill ju riskera en krasch med ett sprillans nytt flygplan.

Erfarna flygare kan åstadkomma riktigt imponerande manövrar i luften och är riktigt häftigt att se. Detta typ av expertis tar så klart en hel del tid att få, men om man bara ser till att lära sig teorin och övar mycket kan man själv även nå dessa höjder!