Att flyga kommersiellt

FlygplatsÄven om vi gärna pratar om flygning som hobby på denna sajten så finns det en stor elefant i rummet, kommersiell flygtrafik. För trots att det är underhållande och trevligt att flyga på egen hand så sker de flesta resorna fortfarande med de stora flygbolagen. Men hur skall man då förbereda sig för att få en som bra upplevelse som möjligt under den resan?

Bagaget

En bra resväska är ett måste om man reser mycket. Incheckade väskor utsätts för mycket hård hantering och behöver därför vara hållbara, annars är risken att man tappar både väska och innehåll. Samtidigt behöver de vara lätta för att låta så mycket som möjligt den av flygbolaget tillåtna vikten ligga i packning istället för själva väskan. Även om riktiga resväskor lätt kan kosta lite pengar så finns det bra sätt att spara. Genom att på till exempel Alltidrea.se hålla koll på vilka rabatter som gäller kan man hitta sin favoritväska till bästa möjliga pris.

Att välja biljett och flygbolag

Att välja hur man skall flyga kan i sig vara en mycket stor utmaning. Vill man flyga snålt så finns det gott om lågprisbolag som Ryanair men de kommer även med många nackdelar. Den kanske största nackdelen är att de så gott som alltid flyger till och från flygplatser som är belägna långt bort från resmålet. Om man flyger med Ryanair  från Sverige till London så Landar man till exempel på Standsted Airport. Den ligger ungefär tre gånger så långt bort från centrum som Heathrow som bland annat SAS flyger till, drygt fyra mils skillnad.

Utöver det så har flygbolagen oftast även bra variation med olika biljettyper alternativt tillval. För att få en beskrivning av de olika klasserna kan du läsa denna artikeln på momondo.se.

Nyttja lounger

När man flyger själv så har man stor frihet på när man kan ge sig i väg på sin resa. Tiden innan man lyfter spenderas dessutom ofta med konkret arbete för att göra planet redo eller sittandes i cockpit väntandes på sin tur. När man flyger kommersiellt så är det på gott och ont inte så. Man tappar ansvaret att behöva gör allt redo inför resan men samtidigt kan det även innebära större väntan på att man får gå i bord på planet. För att fördriva tiden så effektivt som möjligt så kan det vara passande att få tillgång till en lounge på flygplatsen. Där finns det tillgång till mat, dryck, bra ställen att sitta, dusch och kontorsplatser.

Har man dyrare biljetter så som business eller first class så brukar tillgång till dessa alltid ingå. För den som flyger ekonomi så finns det dock som tur var även då en möjlighet att få tillgång till dem.