post by Declan Auer |

Ta hand om ditt ansikte på vattnet

Precis som du väljer rätt kläder för olika väder så är det viktigt att komma ihåg rätt produkter för ditt ansikte. Sol, vind och saltvatten påverkar både din hud och dina läppar. För att undvika att bli solbränd och få torra läppar som kan spricka så är det viktigt att förbereda huden.

Vatten reflekterar solens strålar och gör att du blir solbränd snabbare

Det är inte bara snö som reflekterar solens strålar utan även vatten har den effekten. Därför är det bra att använda en solhatt eller skärm när du åker båt, men det är väldigt viktigt att smörja in ansiktet med en bra solskyddskräm. Du ska helst göra det innan du går ut i solen och sedan smörja ansiktet flera gånger under dagen.

Om du spenderar en hel dag ute på vattnet så är det bra att återfukta ansiktet både före och efter du går ut. Det gäller även dina läppar då de förutom att bli torra även kan bli solbrända. Vanlig solkräm används inte på läpparna. Det är bra att ha ett läppbalsam med solskyddsfaktor som du kan använda när du är ute i solen. Klicka här för att hitta de produkter som passar just ditt ansikte bäst.